Select Page

Притисле обавезе братијооо! Дуго се чекало на нову причу али туу јее ! За крај смо оставили наше најбоље одрађено гостовање под Багдалом. Како је један ортак са трибине славио први рођендан клинцу екипу смо поделили на два дела. Главнина снага са два аута крећу ујутру за Крушевац док остатак екипе стиже комбијем са старијом екипом Мераклија. Већ раније се резервисала једна кафана у центру града , преко неких личних познанства , и договор је био да сви који долазе ван организације Мераклија дођу у ту кафану. Наша два аута стижу прва у Крушевац. Већ при самом доласку у Крушевац избија први инцидент. Док су возачи тражили паркинг остатак екипе је спазио два или три момка , не сећам се више , од којих је један носио дуксерицу Гробари Крушевац. Бројчано доста јачи лако долазимо до плена. Утчава се назад у кола и мења локација. Коментар другара: “Тебрићи дал’ већ направисте срање” довољно говори колико је требало времена да дође до првог срања. Мења се локација аутомобила и наставља се према кафани. Екипа се полако скупљала. Много алкохола и без претеране буке , како неби привукли пажњу плавих , чекали смо почетак меча. Видно одваљени од алкохола сачекали смо и два комбија која стижу са остатком екипе и старијим Мераклијама ( рекли пандурима да иду на свадбу и они их пустили 🤫 ) правимо кортео до стадиона. Пале се бакље и креће песма. На путу до стадиона мања групица момака која је пила пиво испред дракстора креће да добацује нешто. С’ обзиром да у кортеу није било ни једне трезне главе креће истрчавање из кортеа и залетање на момке. Познавајући пандуре из Крушевца већ сам видео како нам улећу марице и креће пендречење. Настављамо кортео а ето и њих. Ми сви спремни а они једна марица … где су ? Не излазе из марице … настављамо под пратњом до стадиона уз јаку песму и адреналин у милион.

Долазимо исптед стадиона а марица само прође. Мноооого чудно али добро. Улазимо лагано на стадион са још неким момцима који су директно дошли испред. Нас око 200 улази унутра. Јављају нам ови из бусева да касне јер их је мурија др.ала успут. Уђосмо ми у сектор за госте кад командир рече – ајде закључавај! ШТА ? Ми га напесмо – ало рођаче чекамо још 6 аутобуса из Ниша не закључавај ништа! Насмеја се он у фазону ДА БЕ ДА и закључаше… Ја сам испред стадиона срео једног Јакузу ког сам познавао са репрезентације па му добацих – где су ти другари цео дан ? Он ме погледа онако па ми рече – Где вам је дукс ? Ја се замислих какав дукс шта прича ова будала па ми смо макли дукс гробарима и на томе се завршило. Касније сам сазнао да су јакузе потпомогнуте још неким члановима других група напали неке наше који су долазили редовном линијом. Реално тог дана су само то и могли да пробају јер нису имали никакве шансе. Ако се добро сећам меч је већ почео , оранизовало се и навијање кад ето остатак руље која стиже. Жао ми је што у том тренутку нисам мого да видим фацу оног пандура што је мислио да га возимо. Код нас у кортеу није било трезних али бусеви су били можда и гори од нас… Организује се коп,каче се заставе и ми схватимо АЛО БРЕ ПА МИ НАПУНИСМО ОВАЈ КАВЕЗ! Ово гостовање смо ми из екипе схватили јако озбиљно па смо скоро сви и били присутни.По први пут смо купили и 3 штапа како би имали за све наше барјаке али не, 2006/1989 је морао да поломи један од штапова тако да и поред све воље никад нисмо успели да завиоримо све наше барјаке на једном мечу.

Добро се навијало иако је бројка била превелика а ми имало само један мегафон. Један момак је чак успео и да падне са трибине међу редаре. Муку су видели они момци да га врате на трибину. И сад се смејем кад се сетим како онако мртав пијан покушава да се попне назад док га ова браћа гурају одоздо а не могу довољно да га подигну. До краја утакмице спазимо и мању групицу навијача који седе релативно близу кавеза. Уз благо зумирање схватимо да су то заправо момци које смо тог јутра пребили и узели им дукс. Ту кренемо да их прозивамо нешто где момци поскакаше, нешто ће као да нам се свете, показују да нас чекају напоље… ма где ћете рођаци. После утакмице лагано враћање назад. Проблема без али са пуно утисака. Ја сам се задесио у комбију где су само две особе биле млађе од мене док сам ја у том тренутко имао 24 или 25, тако нешто . Све у свему добро је било, баш добро.Надам се да ће се све то поновити бар још једном а до тада ВОЛЕ ВАС ВАШДобро се навијало иако је бројка била превелика а ми имало само један мегафон. Један момак је чак успео и да падне са трибине међу редаре. Муку су видели они момци да га врате на трибину. И сад се смејем кад се сетим како онако мртав пијан покушава да се попне назад док га ова браћа гурају одоздо а не могу довољно да га подигну. До краја утакмице спазимо и мању групицу навијача који седе релативно близу кавеза. Уз благо зумирање схватимо да су то заправо момци које смо тог јутра пребили и узели им дукс. Ту кренемо да их прозивамо нешто где момци поскакаше, нешто ће као да нам се свете, показују да нас чекају напоље… ма где ћете рођаци. После утакмице лагано враћање назад. Проблема без али са пуно утисака. Ја сам се задесио у комбију где су само две особе биле млађе од мене док сам ја у том тренутко имао 24 или 25, тако нешто . Све у свему добро је било, баш добро.Надам се да ће се све то поновити бар још једном а до тада ВОЛЕ ВАС ВАШИ БУГАРИ 😊