Select Page

Пази сад текму Лужница Бабушница-Јединство Бела паланка! ДЕРБИ!!! Лудило! Размишљао сам дуго како да почнем овај текст и решио да то буде реакција моје мајке. Где ћеш? Реко идем да гледам утакмицу, Лужница из Бабушнице дочекује Јединство из Беле паланке. Мајка ШОК! Е сад ко не зна моја мајка је одавно огуглала на утакмице и на то где све идемо али ово је био баш шок. Само се прекрстила ирекла ми:”Ти стбарно ниси нормалан!” И оде си жена.

Елем како да идемо до Бабушнице а ником се не иде редовном линијом. Е ту сад наступа други јунак моје приче а то је Пики. Колко кола имате, ми као па један а има нас 10.Нипта се не секирајте даћу вам ја моју лајку. То је био предиод кад нас је убеђивао да је Лада најбољи ауто који можемо да имамо. Купимо га за 100-200е возимо и кад се поквари само га бацимо. Ајде што је он то предложио него што смо ми то прихватили и тако узели лајку као други ауто. Налазимо се испред шопа и крећемо!

На самом почетку нисмо могли да се договоримо ко ће у лајку јер… видећете већ слику па ће вам бити све јасно. Сместимо се некако и кренемо. Ишли смо на позив наших пријатеља из Бабушнице па смо им овом приликом понели и мало пиротехнике како би зачинили овај дерби. Да ли требам напоменути да смо стигли са закашњењем на утакмицу? Паркирамо се иза ”секторе за госте” док су гостујући навијачи, Усијане главе, већ били ту. Сад да мало појасним за млађе генерације. Када смо таворили по другој и трећој лиги једни од већих ривала су нам били Пиргоси. Пиргоси и Усијане главе су били у братским односима док смо ми били добро са УБДХ. Долазимо у коп где нас дочекује лик са терапак соком од 2 литра.”Добродошли браћо,ај да наздравите”.Нека брате не пијемо сок сад ће пиво.Брат нас погледа као да смо му мајку опсовали и рече да је унутра ракија. Брат се цело јутро мучио да попије сок како би мого да сипа ракију унутра. Пале пиротехнику и бацају је у траву поред копа и трава креће да тиња.Горело је брат брату скоро до краја утакмице. Тотална анархија и лудило у копу људи ицепани живи.

Драматургија настаје кад у једном тренутку брат са тетрапаком нестаје и појављује се у сред копа Усијаних глава и креће набадање. Одмах за њим трчи лик са дететпом у наручју да му помогне и креће да се набада са ликовима држећи дете.МИ ШОК! Људи крећу да трче и ми шта како погледасмо се али нам није требало дуго да кренемо. Долазимо до копа али ту је већ пар пандура утрчало и раздвојило. Ми стали поред и провоцирали госте да крену тражећи искључиво Пироћанце јер УГ нам нису биле занимљиве. Како је мурија била окренута ка нама нисмо били много за то да пробијамо већ смо чекали реакцију друге стране до које није дошло. Повукли смо се и макли са стадиона чиме је овај дерби за нас био завршен.Завршен само што се фудбала тиче!

Налазимо се у парку са целом екипом УБДХ зезање прича, пиће и долазе момци са утакмице и у гајби пива носе заставе!Врхунски!!! Останемо ту још мало и решимо да кренемо назад да нас не ухвати мрак јер да вас подсетим, имамо лајку! Кренемо назад кад оно у подножју брда које сад да ме убијете не могу да се сетим како се зове ЛАЈКА УКОВЕ! Шта како? Зовите Пикија да нам каже шта да радимо! Пики био у фазону нема шансе да је лајка стала па нам после рече да нешто померимо погледамо ма какви! Шта како, гурај лајку до прве пумпе. И тако ми лагано загрејемо ћонове па лајку уз брдо. Псовали смо и ладу и пикија и нас што смо уопште пристали да идемо ма све! Једва смо се довукли до Ниша.